X

Lothe Solutions i et nøtteskall:

Spesialist på totalentreprise på næringsbygg med bruk av betongelementer

Bærekraftige og energieffektive bygg bygget med 50–100 års prespektiv

Bygget med kortreiste råvarer og tjenester – og lokal arbeidskraft og kompetanse

Stavanger-regionen er vår hovednedslagsfelt – fra Dalane i sør til Ryfylke i nord

Med Lothe Solutions inn i fremtiden!

2020 gjorde vi et taktskifte og gjennomførte en planlagt strategi der ansatte i større grad skal ha eierskap i selskapet. Per Steinar Lothe sin aksjepost er redusert til 50% og de ansatte har hånd om de resterende 50%.

Petter Storhaug kom inn i 2018 fra Novaform der han var byggeleder og har kompetanse som tømrer, snekker, stikningsingeniør. Petter har bachelor i teknisk planlegging og tar nå master i Industriell økonomi.

I 2019 gjorde Morten Pollestad sin inntreden i selskapet. Han har erfaring med gründerselskaper og flere oppdrag i utlandet. Med mange og solide år som byggeleder har han opparbeidet seg rikelig kompetanse som er viktig å ta med seg som prosjektleder.

Siste tilskudd i flokken er Øistein Lende som kom til oss sommer 2020. Han har lang og bred erfaring fra betong-, grave- og grunnentrepriser i tillegg som prosjektleder i større selskaper.

Per Steinar Lothe er konsulent for Lothe Solutions og i full fyr i sine ulike selskaper. Hos oss er han en motor og mentor og en glede å jobbe sammen med. Han ønsker morgenen velkommen med ordene «Ny dag, nye gleder og nye utfordringer».

Vikinglovene

Vår visjon, misjon og verdier finner du i Vikinglovene.

Disse rettleder oss til gode beslutninger på en funksjonell, rasjonell og enkel måte.

Les Vikinglovene her.

Gjennomføringsevne

  • Funksjonelt: Vi har fokus på god logistikk og evne til rehabilitering fra første eier/leietaker og i hele byggets levetid.
  • Rasjonelt: Tid på byggeplass, bruk av standart løsninger. Kort vei fra ide til handling med god evne til justering underveis.
  • Enkelt: Valg av miljøvennlig material og løsninger, kortreist produksjon. Modul basert bygging, gjentaking av materialer.

HMS-arbeid

Vi stiller samme HMS-krav til våre underentreprenører og leverandører som til oss selv.

For å sikre HMS-arbeidet og for å ikke komme i rollekonflikt, samarbeider Lothe Solutions med Sigmund Håland RK.

Les mer om vårt HMS-arbeid.

Historien

Per Steinar Lothe har over 50 års erfaring i bygging og ombygging av kontor- og kombibygg. Han jobbet ca. 20 år i Block Berge Bygg før han i 1987 startet han Lothe Bygg. I perioden 2009-2014 ble Lothe Bygg solgt til Magne Svendsen og bærer nå navnet Masiv.

På sin 70 årsdag i 2013 startet Per Steinar selskapet Lothe Solutions. Fokus var totalentreprise på kombinasjonsbygg i Kverneland Næringspark. Med glimt i øyet forteller han hjertelig at han har startet på sin siste 20 års-periode som multigründer.

2014 ble Siv-Grete Lea engasjert til å bistå i en svært hektisk tid i Kverneland Næringspark og hun endte raskt opp som daglig leder.

Høsten 2021 tok Petter Storhaug over som daglig leder i Lothe Solutions.

Lothe-familien

Morselskapet er Lothe Holding.

Søsterselskaper med underliggende selskaper: Kverneland Næringspark, Lothe Eiendom og Lothe Solutions.